Marts

Hold øje med kragerne – både i byen og på landet. De er kloge og sjove at betragte. Nær ved kysten flyver de højt over vejen og smider muslingeskaller ned foran bilerne, som en nøddeknækker, hvor de bagefter kan sidde og spise kødet fra den knuste skal. I byen sidder de oppe i gadelamperne eller på de øverste gesimser med deres forråd…og holder øje med dig!

Giv dig selv gratis luksus. Køb en kop te eller kaffe på en dyr restaurant og nyd servicen og de smukke omgivelser. Kaffe og te koster det samme her, som det koster at sidde i lag på en af de store kaffe-franchise-kæder i et støjende lokale med adgang til et beskidt toilet og snavsede borde, som man selv skal rydde af. Og man får næsten altid noget ekstra på et af de fine, gamle steder. En hel kande, en lille snack ved siden af, rigtige servietter, smukt porcelæn, gode stole, god akustik, god udsigt, nydelse. Jeg plejer at tage min computer med og spørge høfligt om jeg må arbejde lidt. Så får man ofte et bord lidt ude i siden, men er til gengæld tilpas med at blive hængende et par timer. Man kan bruge deres toilet, som er smukt og rent med duftlys og cremer. Det føles som at være ude at rejse at nyde den gode service, den fuldendte servering, de historiske rammer og smukke omgivelser. Hent ro og overskud, hvor netop det står på menuen.

Du elskede dem som barn, og du må heller ikke gå glip af dem nu. Erantis og vintergækker blomstrer i de gamle haver. Pluk 3 vintergækker til et snapseglas og 2 erantis, som kan flyde i den mindste skål. Der findes intet smukkere og mere elegant på hele jordkloden end små bitte blomster, der kan sprede glæde og håb midt i kulden.

Dans! – Ikke nødvendigvis på et dansegulv med store armbevægelser – men bare dans, så snart du hører musik. Lidt trin på stedet, en vippen i hoften, en rytme i foden, et sving med hovedet…selvom det er i supermarkedet, på gaden eller hvor som helst, hvor en radio spiller en glad melodi eller du selv har en sang i hovedet. Giv dig selv lov til at danse – både for at nyde, at din krop er bevægelig, men også for at slippe formerne og ryste facaden af, bare de par minutter, nogle sekunder… Også for andre mennesker er det sundt at se dig give slip – måske det åbner relationen, måske det inspirerer. Børn har godt af at opleve voksne give slip og danse.

Mindful

Stå i kø: Nyd det øjebliks fred midt i din egen travle hverdag. Kig på de andre, oplev dem. Træd til side, så de kan komme til. Lad dine tanker vandre…du skal ikke andet. Tal med nogen omkring dig og bliv overrasket. Vær taknemmelig for, at du er et menneske, som er en del af den aktive, frie verden og lige om lidt selv kan gå videre, hvorhen du har lyst…

Beskyt dit eget flow. Specielt i det tidlige forår kan vi opleve lyset kalder på aktivitet og handling, og det kan føles som tortur at være underlagt andre menneskers forestilling om effektivitet. Ligegyldige arbejdsmøder i store grupper er forfærdelige, mens foråret spirer udenfor. Sørg for at have forbindelse med dit eget flow og følelsen af, at tanker strømmer behageligt gennem dit hoved. Tag en blok med til store, langtrukne møder og tegn kruseduller, som sætter tankerne i gang eller kan blive din egen lille skovtur. Noter om ting, som optager dig, men måske intet har med mødet at gøre. Det er dog mindre uhøfligt end at sidde på facebook med din telefon…og det kan booste din energi, så du faktisk bidrager mere til fællesskabet, end hvis du pinte dig gennem alle mødets punkter i andre menneskers flow.

Plant noget: et frø, et træ, en potte med blomster…snart kommer solen til norden!

Del gerne :)